Grymt mellanmåls tips

2012-01-31, 15:34:23 / Kategori: Allmänt

Vet att det kanske inte ser jättegott ut men det är GRYMT. Ganska nyttigt GI mässigt, mättande och mumsigt som bara den och det tar inte lång tid.

Detta krävs:
1 äpple mellanstorlek
1 näve hackade nötter i detta fall sötmandlar men man kan välja själv
20-25gram smör
Kanel efter smak
0.5-1 matsked valfritt sötningsmedel socker, sukrin, honung m.m. Hur mycket sötningsmedel du tar i beror på hur sött du vill ha det eller hur söta äpplena är.

Skala och skär äpplena i mindre bitar och lägg i en djup tallrik och strö på kanel. Micra i 1 minut tills äpplena blivit mjukare.




Hacka nötter och blanda med rumsvart smör och sötning efter smak








Bred ut nötblandningen på äpplena och micra 1 minut till på fulleffekt







Helt grymt gott. Man kan göra detta i ugnen med och då blir nötblandingen mer krispig.

 


Barn?

2012-01-30, 20:45:36 / Kategori: Allmänt

Kollade på Familjen Annorlunda igår och jag är helt galet impad av att dom pallar att ta hand om 10 barn när jag knappt kan tänka mig 1 i framtiden. Det sjuka är att barnen verkar så där relativt lugna och mysiga ändå och att föräldrarna verkar så där "dagisfröken kära" i barn, typ alla barn. Kul när de vuxna barnen säger att dom verkligen har trivts jättebra i en så stor familj, att dom inte klagar på att dom fått för lite tid med sina föräldrar.
I min familj är vi fyra barn vilket är mycket med samma föräldrar iaf.;) Men eftersom jag är riktigt mycke sladdis har jag ju levt tillsammans med alla syskon men också ensam med mamma och pappa i många år. Och jag kan ju säga att jag älskar mina syskon men jag har ju trivts OERHÖRT bra med bara mamma och pappa haha. Tur att jag har fått både och alltså syskon fast massa egentid med mamma och pappa.;)
Dröjer nog läääänge innan jag skaffar en parvel men då blir det nog bara en eller max två men med minst 5 år imellan, så de får massa egentid.
Vad tycker ni?

Sötaste syskonbarn


Dagens=]

2012-01-30, 13:21:05 / Kategori: Allmänt


Va tusan!

2012-01-30, 11:59:04 / Kategori: Allmänt

Alltså vad är det med min blogg? Det går inte att kommentera de senaste inläggen och allt ser allmänt konstigt ut. Vad gör man åt det är ju den stora frågan?

Annars är allt bra. Har precis käkat lit frukost haha 11.30 liksom! Men det blir så när man sover länge och sen tar en promenad innan frukost. Det märks att man är blogg ovan nu när man har varit ute i superfint väder och gått på stranden och inte tagit ett enda kort haha. Så det får bli en gammal bild så uppdaterar jag med en dagens efter jag gjort iordning mig.
I eftermiddag ska jag till Göteborg där jag just nu läser 5hp innan jag åker till Indien på Fältstudie. Snart är det bara 1månad kvar tills jag åker wiiihooo.

Förra året vid stranden, lite mindre snö och lite större Enya idag!;)


Slapp söndag

2012-01-29, 15:06:47 / Kategori: Allmänt

Efter sovmorgon och långpromenad innan frukost ligger jag och hundarna i soffan och kollar på 101 dalmatiner. Hur mysigt som helst. Längesedan jag fick sån kvalitetstid med mina vovvar utan att P stjäl all Enyas uppmärksamhet.;)
P åkte i fredags så nu är det bara jag och hundarna och det är ju helt okej det med. Särskilt när man är den där personen som mår bäst när jag får en del egentid.:)
Veckan som kommer blir det mest plugg och träning på schemat tills på fredag då jag börjar jobba och P kommer hem igen.
Ska försöka mig på att iaf dela med mig av ett inlägg om dagen nu framöver:)


 


Tisdag

2012-01-17, 11:01:51 / Kategori: Allmänt

Sitter i skolan på kursintro till kursen antiken och främre Orientens religionshistoria. Känns som att det kommer bli MYCKET denna terminen.;)
Igår var jag och P på ge-kås i Ullared och shoppa. Kan dessutom rekommendera hairstore som ligger i Ullared som har frisörprodukter till jätte bra pris. Som gammal frisör är den affären ett måste.;)

Dagens hår;)


Lördag

2012-01-14, 13:01:55 / Kategori: Allmänt

Jag har de så bra just nu. Tentorna är inlämnade och nya kursen börjar inte förens på tisdag. Så just nu ligger hela flocken i soffan och kollar på Fringe. Jag i min nya fina morgonrock som jag bor i typ haha.;)
Har fått prioritera om i livet det senaste. För att hinna med vänner, träning och pojkvän. Så bloggen har fått flytta ner på prioriterings listan.;)


Älskade blogg

2012-01-06, 22:23:42 / Kategori: Allmänt

Tyvärr har jag alldeles för mycket att göra, vilket gör att jag inte har tid för bloggen.:( Men alla ni som läser och kommenterar gör mig sååå glad, tro inget annat!
I onsdags blev jag äntligen klar med tentan/tentorna, så jäkla skönt. Igår var jag i skolan och sen blev det utgång med finaste Nicole, Ester och Cicci. Fast jag verken skulle dricka eller följa med ut så sluta det givetvis med galen utgång. Hade riktigt riktigt kul.
Idag har jag jobbat hela kvällen med världens huvudvärk.;)

Gårdagens outfit


Kropps fnatt?

2012-01-04, 14:34:44 / Kategori: Allmänt

Min kropp har blivit lite knäpp, vet inte riktigt vad som händer. Nu över jul och nyår så åt jag och P massa onyttigheter och drack massa onyttigheter med, jag tränade inte lika mycket som vanligt heller kanske 4 ganska lugna pass. Och jag gick inte upp något i vikt alls. Men nu när jag gått tillbaka till det normala igen, alltså nyttig mat och 5 medel till jobbiga pass i veckan så har jag rasat i vikt. Eller rasat och rasat men gått ner 2kilo sen förra torsdagen och nu är det väl onsdag!? Hur konstigt är inte det??? Nästan så jag blir lite orolig, vill ju inte gå ner för mycket i vikt. Tycker ju jag var ganska lagom innan.
Låter som världens lyxproblem då dom flesta jag känner gick upp i vikt över julen och har svårt att gå ner och jag gör tvärt om istället. Men de känns lite konstigt när man inte har "kontroll" över det.

Gammal bild


Mot gymmet

2012-01-03, 18:57:13 / Kategori: Allmänt

Nu ska jag iväg till gymmet efter en dag full med massa plugg. Är så nöjd med att jag verkligen har kommit en långbit på tenta nummer 2. Har sovit massor med, vilken latis jag har blivit nu när jag inte har några lektioner.;) Men jag tror att jag behöver det.:)

Fick en glad nyhet idag och det var att P går av båten redan på fredag, en hel vecka tidigare än beräknat! Jippie:)


Full rullllle

2012-01-02, 21:23:44 / Kategori: Allmänt

Herregud va mycket jag har att göra nu. Två tentor att skriva, jobb, hundar och träning. Det är va jag har hållt på med idag. Fullt upp kan man säga.;)
Så nu är jag och hundarna slut som artister haha. Nu blir det ett avsnitt Fringe som jag är besatt av

Så här blev nyårsoutfiten.


Mål 2012

2012-01-01, 20:35:22 / Kategori: Allmänt
Hmm har klurat lite på dessa mål idag. Det är lätt att jag går in lite väl hårt när jag sätter upp mål så jag är lite mer försiktig denna gången.;)

Mentala/psykiska

-Pusha och tro på mig själv mer
-Våga ta det lugnt bland andra, man behöver inte alltid stå för all underhållning;)
-Värdera det jag tänker innan jag handlar efter det
-Kontrollera mitt stormiga humör 
-Unna mig egentid med hundarna MINST en gång i veckan
-Inte vara så hård mot mig själv

Fysiska

-Inte gå upp i vikt trots att jag inte kommer kunna träna så mycket denna våren(knappt något alls faktiskt)
-Genomföra Göteborgsvarvet utan träning inna pga. Indien, om jag så ska gå hela varvet.;)




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!