Den som ger sig in i leken.......

2011-11-30, 20:19:46 / Kategori: Allmänt

Får leken tåla eller hur är det egentligen?
Fick ta en rejäl diskussion med en klasskompis idag som just handlade om detta. Vi har en väldigt skämtsam och retsam stämmning i våran klass vilket är toppen och jag älskar ju verkligen min klass. Men en person är dock duktig på att skämta, retas och provocera men kan tydligen inte ta det tillbaka. Vilket slutade tråkigt idag, då han blev sur över ett skämt jag drog. Bad givetvis om ursäkt och sa att det inte var min mening överhuvudtage,t men att gör man så själv så får man nog tänka på att man också får det tillbaka.
Var tvungen att skriva av mig eftersom jag blev så enormt frustrerad, särskilt när han inte kunde god ta min ursäkt. Tråkigt!

Jaja som tur va har jag blivit av med de flesta dåliga  tankarna under skivstångspasset. Funderade på att stanna hemma eftersom jag var på så dåligt humör. Men nu är jag riktigt glad för att jag stack dit!=)

Gammal bild


Onsdag

2011-11-30, 13:55:39 / Kategori: Allmänt

Idag har jag och Enya vart ute på morgon pw på 5km. Det var riktigt fint väder så det var mysigt och friskt. Fantastiskt att man kan gå med bara vindjacka på sig i slutet på november.:)

Ikväll blir det skivstångspass på Friskis, känns som de va längesedan nu.


Myyyys

2011-11-29, 20:46:02 / Kategori: Allmänt

Jag och Enya ligger och myser i soffan framför äntligen hemma. Rut ligger här med, men hon kom inte med på kort.

Enyas huvud är typ större än mitt, björn hunden;)


Vilken dag

2011-11-29, 14:41:40 / Kategori: Allmänt

Idag är det fullt upp. Började dagen med en morgonjogg med Enya på 5,4km och sen var jag och handlade. Nu sitter jag i skolan och i eftermiddag ska jag till jobbet för att få delegering på medicin. Ska bli spännande att se om jag klarar testet bara.
Idag har jag dessutom fått ännu mer glada nyheter. Känns som att 2012 kommer bli det mest spännande året i mitt liv hittills.:):)
Tids nog får ni reda på varför!;)



Glada nyheter

2011-11-28, 15:37:24 / Kategori: Allmänt

Idag har jag fått riktigt bra nyheter och dessutom har jag hunnit med en långpromenad och ett möte innan skolan. SKÖNT!
I eftermiddag ska jag simma med mamma och pappa och därefter blir det mat. Vi ska försöka göra detta varje vecka.:)

Dagens mellanmål:)

 

 


Första advent

2011-11-27, 09:10:24 / Kategori: Allmänt

Idag är det första advent och jag har vart uppe sen kl. 6, då jag jobbar idag. Inte ofta jag går upp så tidigt då vi alltid börjar kl. 13 i skolan! Bortskämd? -javisst!!;)
Men vilket ruskigt väder det är ute grått, regnigt och blåsigt! Själv sitter jag och mina två gubbar och kollar på timon och pumba efter frukosten och väntar på att de sista gamlingarna ska vakna.:)
Hoppas ni får en trevlig första advent!


Myspys

2011-11-26, 20:29:10 / Kategori: Allmänt

Åh va mysigt det är när man fått upp julgardiner och ljusstakar. Det är så att man längtar hem till sin mysiga lägenhet när man sitter här på jobbet.:)
Idag har jag haft en mycket bättre dag och hunnit med jogging runda med Enya och tvätt innan jag stack till jobbet. Så nu är man nöjd.:)


På bästa humör eller inte

2011-11-25, 12:37:05 / Kategori: Allmänt

Känns inte som att jag har vaknat på rätt sida alls idag tyvärr. Men ibland är det ju så. Hade tänkt ge mig ut på en joggingrunda men det blåser skit mycket ute och sen ringde mamma och frågade om jag ville följa med till Ståhlboms och käka frukost. Så valet blev helt enkelt att skita i joggingrundan. Tänkte dra till gymmet istället men jag är inte alls på humör för det. Ska dessutom jobba heeela helgen.

Enya har också vart jäääätte duktig idag och stylat en av mina favorit skor när jag var och fikade med mamma. Märker ni någon skillnad?;)

 


Vilodag

2011-11-24, 15:18:29 / Kategori: Allmänt

Idag har jag vilodag, så istället har jag städat lite och nu sitter jag i skolan och äter onyttigheter eftersom jag glömde min nyttiga lunch hemma.;)
Ikväll ska jag umgås med min fina systerdotter Annie som jag inte träffat på jättelänge, innan umgicks vi jämt. Så de ska bli trevligt. Dessutom ska jag sätta upp mina jul ljusstakar idag. MYS:)









Buddhismen

2011-11-23, 14:54:55 / Kategori: Allmänt

Har insett på dagens föreläsning att buddhism inte är något för varken mig eller mina pratiga klasskompisar då man inte ska prata i onödan och inte om onödigheter haha. Är ju i princip de enda jag gör.;)

I eftermiddag ska jag på spin/skivstång, ska bli great.:) Dessutom har jag och enya vart ute på morgon pw. Känns verkligen som att jag är igång efter förkylningen.:)


Mys med mamma

2011-11-22, 15:55:16 / Kategori: Allmänt

Just nu sitter jag i skolan men snart ska jag möta upp mamma på klitterbadet, så ska vi simma, basta och sen käka kvällsmat.:) Ska bli skit mysigt!

Innan träningen igår!


Välmående, träning och vikt

2011-11-21, 19:01:22 / Kategori: Allmänt

Har börjat fundera på det här. Det är riktigt svårt för mig att hitta balans mellan dessa tre, vet inte riktigt hur och när det spårade ut. Men nu ska fokus definitivt flyttas från vikt och träning och tillbaka till välmående och träning. Vet inte när viktnojjan kom, har ändå försökt att lägga ner den hela tiden.
Så ett av höstens mål som var att försöka få magrutor lägger jag ner.

Nu ska jag iväg till Friskis och träna core.:)


Höstpromenad

2011-11-21, 16:16:46 / Kategori: Allmänt

Idag på morgonen var jag och enya ute på en morgonpromenad och det var hur härligt som helst, lagom varmt och det regnade inte iaf.;)
Annars så har de vart en ganska tråkig dag och jag har fått eventuellt dåliga nyheter men men, ingen ide att ta ut något i förskott. Vi får se hur det blir!


Simmat

2011-11-20, 15:55:09 / Kategori: Träning

Kom precis hem från Klitterbadet där jag har simmat 1500m. Så jäkla skönt det är att simma egentligen och riktigt bra träning för hela kroppen. Man känner till och med hur det spänner i hela magen.=) Perfekt mjukstart efter förkylning och urinvägsinfektion, så nu känner jag mig fit for fight. Så imorgon drar den vanliga tränings veckan igång igen. Längesedan jag hade ett uppehåll på 10dagar, men det har bara gjort mig gått. Nu har jag funderat på vad jag ska sattsa på och hur jag ska tänka för att inte hamna i mina osunda träningsvanor igen.
Haha kul att jag nu är rädd för att träna för mycket och äta för nyttigt istället för som innan när man var livrädd för att man skulle hamna i sina onyttiga gamla vanor igen. Har insett att det måste finnas en balans för att kroppen ska må bra.


Biokväll

2011-11-19, 17:46:26 / Kategori: Allmänt

Igår firade vi farsdag, typ en vecka försent haha. Så jag, mamma och pappa var och kollade på Svensson Svensson på bio. Efter det käkade vi på Verona. Hur gått som helst var det och jätte mysigt att umgås med mamma och pappa.:)

 




Avskedsfika

2011-11-18, 16:54:29 / Kategori: Allmänt

Idag har jag, Nicole och Malin sagt hejdå till våran fina vän Ida som åker till Alperna för att jobba imorgon. Vi var och fikade på Ståhlboms och det var riktigt mysigt. Tråkigt att ta farväl dock.:(

Du får ha det så bra Ida:) (jag kommer sakna dig!!!)


Myskväll

2011-11-17, 17:15:50 / Kategori: Allmänt

Igår hade vi myskväll. Pasta carbonara, vin, bad och Twilight. Hur mysigt som helst.:)

Rut låg mest och mös i sin nya säng från Ge-kås som hon älskade:)


Ge-kås

2011-11-16, 18:24:04 / Kategori: Allmänt

Idag har jag och romansen vart på ge-kås och sen har vi varit och hälsat på min farmor och Romansen har hälsat på sin farmor. Väldigt mysig dag faktiskt och jag har även lyckats inhandla alla julklappar utom pappas. SKÖNT!!:)

Nu blir de mys i soffan och sen pasta carbonara.

Till lunch åt vi Thai buffé där det fanns sushi och friterad banan med sirap. Mums va gott.


I skolan

2011-11-15, 15:44:22 / Kategori: Allmänt

Sitter i skolan och jag har till och med längtat hit. Lite sjukt kanske men älskar kursen och mina klassisar.


Sjukling

2011-11-14, 19:26:08 / Kategori: Allmänt

Fortfarande förkyld och kass. Fick reda på att romansen kommer och tar hand om mig imorgon vilket ska bli jätte mysigt. Men det betyder dock att jag måste städa och plocka undan här men det känns lite som att bestiga mount Everest just nu.;)

Ligger hellre i soffan med hundarna


Gotte

2011-11-13, 19:44:19 / Kategori: Allmänt

Typiskt jag som inte skulle äta några söt saker i helgen, så kommer man till jobbet och de bjuds på min favoritkaka chokladkaka med kokostäcke. Så då blev jag tvungen att smaka eftersom jag tycker sååå synd om mig själv med förkylning och urinvägsinfektion.;)

Typiskt nu när man inte kan träna bort godsakerna.;)


When love takes over

2011-11-12, 19:32:52 / Kategori: Allmänt

Idag har jag jobbat och ikväll skulle jag egentligen på den årliga gåsmiddagen. Men istället ligger jag och hundarna i soffan och stor myser efter en långpromenad. Lyckades få urinvägsinfektion igår så nu går jag på penicillin och känner mig lite febrig så myskväll är verkligen vad jag behöver. Kan knappt komma ihåg när vi hade det senast, helt underbart med god mat lite kvällsfika och MYS!:)

 


Sista dagen

2011-11-11, 09:38:17 / Kategori: Allmänt

Idag är det sista dagen på praktiken och då har jag tagit med mig lite förmiddags fika, bullar och muffins. Uppskattades varmt så de känns kul.:)
I eftermiddag ska jag jobba så här är det fullt upp!


Babyshower

2011-11-10, 20:07:34 / Kategori: Allmänt

Igår kväll så var jag på Babyshower för min fina vän Sara som ska få sitt andra barn om två veckor. Hur trevligt som helst var det. Det bjuds på goda ostar och kex, tårta och vi lekte roliga lekar.

Gott tilltugg


Presenter delades ut. Detta fick hon av mig en nappflaska och en vällinggrej.;)


Gissa bajset.(som var olika chocklad)




Otroligt kul var det och den bilvande tvåbarns mamman blev föga förvånad och glad.=)

Så såg jag ut


Ortorexi

2011-11-09, 17:24:55 / Kategori: Träning
Just nu har jag praktik på en gymnasieskola. Jag läser ju själv religion och samhäll men min handledare har psykologi, religion och filosofi. Så nu har jag vart med på massa psykologi lektioner vilket har vart jätte intressant. Idag fick vi prova att göra olika tester för psykiska sjukdomar och då gjorde jag testet för ortorexi. Här kommer en förklaring för vad ortorexi som räknas som en ätstörning är:

Ortorexi myntades först av av den amerikanske läkaren Steven Bratman i slutet av 1990-talet.

Han upptäckte att en del patienter hade fastnat i ett nästintill tvångsmässigt "hälsosamt" och oftast väldigt fettsnålt ätande samtidigt som de ägnade sig åt överdriven fysisk träning. Denna problematik kom att benämnas Ortorexia nervosa, eller bara ortorexi.

Observera att ortorexia nervosa ännu inte är en egen diagnos enligt DSM IV Amerikanska Psykiatrikerförbundet, utan räknas för närvarande till diagnosen ÄS UNS - "Ätstörning utan närmare specifikation."

Sorgligt nog så fick jag 29 av 38 på skalan vilket inte är alls bra. Det jag tror jag bör oroa mig för och uppmärksamma som uppmärksammades i testet är att jag undviker att gå till vissa ställen och undviker att umgås med vissa människor för att slippa äta ohälsosamt och att jag ibland straffar mig genom att träna mycket om jag har ätit något ohälsosamt.  Däremot så tycker jag annars att tränningen leder till att ja mår bättre. Men jag ska givetvis tänka på detta.

Testet gjorde jag på www.psykologitest.se


Nytt favorit mellanmål

2011-11-09, 15:19:28 / Kategori: Mat

Tror jag kan ha hittat ett nytt favorit mellanmål, GI vänligt och allt.



Bara 2gram kolhydrater per 100gr och massa protein.=) Toppen juh!! Har blivit lite trött på smoothies nu. Ska dock tilläggas att den vanliga ostkakan innehåller mer kolhydrater men inte så farligt. Till detta kan man ha grädde, lågkalori sylt eller bara äta den som den är.


Back to black

2011-11-08, 12:07:10 / Kategori: Allmänt

Då är man tillbaka i vardagen igen. Romansen släppte precis av mig på praktiken och nu är han på väg hem.:/ Men jag har iaf något att se fram emot för vi bestämde att vi ska åka till Egypten veckan innan jul.:) Jippie!!!

Dagens

 

 


Maskeraden

2011-11-07, 21:56:26 / Kategori: Allmänt



Kan säga att maskeraden var riktigt trevlig eller Halloween festen.=) Har dock ätit och druckit sååå sjukt onyttigt i helgen så det är inte klokt, så nu är jag helt slut i kroppen. Som tur är har jag iaf fått en del motion i helgen ändå, har lyckats ta mig ut på en morgonjogg och en långpromenad. Nu är jag tillbaka i vardags lunket iaf, har varit och tränat idag och börjat min praktik på Falkenbergs gymnasieskola. Imorgon åker romansen hem och då blir det verkligen back to basic. Skönt på ett vis och tråkigt på ett annat.

 

 

 


Rödluvan

2011-11-06, 08:49:44 / Kategori: Allmänt


Lördag

2011-11-05, 14:23:25 / Kategori: Allmänt

Hade en jätte mysig kväll igår. Blev Harrys igen fast med romansen. Tur att dom har så mycket gott. Och givetvis lite rödvin.:)
Vi har precis vart på ståhlboms och fikat med mamma, pappa och Ida. Ikväll blir det maskerad.:)


Nagellack

2011-11-04, 13:04:36 / Kategori: Allmänt

Sitter just nu och väntar på att nagellacket ska torka och har dessutom färg i håret, bara utväxten dock. Finns det något tråkigare än att vänta?
Tror det kommer bli en riktigt fartfylld helg. Ikväll kommer nog min romans och då ska jag laga soppa med sting och vitlöksbröd till. Kanske blir det vitchoklad mousse med hallonröra efteråt.:)
Imorgon blir det helloween fest, en hint till min outfit är faktiskt nagellacket.

Kan ni ana vad jag ska vara?


Kvällens

2011-11-03, 19:18:45 / Kategori: Allmänt

Nu drar jag till Harrys, ska bli mysigt att unna sig lite god mat och ett glas vin efter tenta och träning.:)


Woop woopido

2011-11-03, 16:27:23 / Kategori: Allmänt

Tentan är avklarad och det känns verkligen som att något tungt släppte. Den känslan när tentan är över, obeskrivlig. Kändes som att det gick helt okej, blir nog iag godkänd hoppas jag. Efter det blev det lunch med mamma.=)
Nu ska jag iväg till gymmet och efter det blir det middag på Harrys med mina jobbarkompisar, perfekt avslutning på dagen. Återkommer med kvällens outfit sen.=)

Glad tjej efter tentan=)


Trattlisa

2011-11-02, 13:39:37 / Kategori: Allmänt

Igårkväll åkte Enyas tratt av, tror hon tyckte det var riktigt skönt min lilla kärlek. Nu har det gått mer än 10dagar sen Enya opererades och det känns som att hon blir piggare och piggare. Snart ska hon få följa med mig ut på morgonjogg igen. Är ju så tråkigt att behöva springa själv ju.



Idag blir det plugg, plugg och åter plugg. Men imorgon är det tenta så sen är det över. Ska bli riktigt skönt.=)


Mystiska ljud

2011-11-01, 20:39:09 / Kategori: Allmänt

Morgonen blev lite tumult artad då jag har hört rop på hjälp från mitt sovrum och ute i trappuppgången i flera dagar. Jag har dock inte kunnat lokalisera vart ropen kommit från. Så jag har sprungit runt i hela lägenhetshuset och försökt hitta lägenheten där ropen kom ifrån. Detta har gjort mig smått galen då man gått och oroat sig för att någon legat och kämpat för sitt liv. Men tillslut så insåg jag att ropen kom från tanten som bor i lägenheten brevid så jag plingade på och ropade i brevinkastet, men hon verken öppna eller svara, utan bara fortsatte ropa på hjälp. Jag vet att denna tant har hemtjänst, men jag visste inte hur jag skulle få tag på dom så jag fick ringa till 112. Dom tyckte att jag gjorde rätt som ringde och ville att jag skulle plinga på igen och ropa i brevinkastet så jag gjorde det och tror ni inte tanten öppnar då!!! Så typiskt. Hon kände sig ensam och orolig och började nästan gråta när jag sa att jag hade vart så orolig för henne. Men annars var det ingen fara med henne. Tycker så synd om henne, så nu ska jag prata med hemtjänsten och berätta vad som hänt och säga att hon borde få komma till ett äldreboende där hon kan få sällskap och tillsyn.

Annars har jag bara pluggat och gått en promenad med hundarna efter joggingrundan imorse. Skönt att träna så tidigt för då har man hela dagen framför sig.=)

Långt inlägg haha.;)


Mot skolan

2011-11-01, 10:35:03 / Kategori: Allmänt

Sitter just nu i bilen på väg mot skolan efter en något turbulent morgon. Berättar mer ikväll. Men jag hann iaf med en morgonjogg.:)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!